fbpx

Laadpalen

Laadpalen

Laadstation

We rijden steeds meer elektrisch. Dat betekent dat wij onze wagens zullen moeten opladen. Dat kan met behulp van een laadstation oftewel een laadpaal. Laadpalen worden steeds slimmer en zijn in staat om het laden aan te passen aan de omstandigheden. Zo wordt laden niet alleen slimmer maar ook goedkoper. Het is aangeraden om de laadpalen te combineren met zonnepanelen zodat u hiervoor geen stroom meer van het net moet gebruiken maar kan genieten van uw zelf geproduceerde groene stroom.

Fiscaal aftrekbaar

Indien u in 2022 als particulier een laadpaal aanschaft geniet u van een belastingvermindering van 45% op uw investering (maximaal €1.500 per laadstation wordt hierbij in acht genomen). Dit geldt tot eind 2022.
Vanaf 2023 daalt de belastingvermindering naar 30% van uw investering en in 2024 zelfs naar 15%.
Beslis snel en geniet van een zeer groot fiscaal voordeel.

Laadpalen

Zelfstandigen

Voor zelfstandigen en vrije beroepers is het financieel nog interessanter. Indien de installatie van de laadstation gebeurt voor 31 december, dan is uw investering voor 200% fiscaal aftrekbaar. De voorwaarde is wel dat de laadpaal publiek toegankelijk is, zodat ook andere bestuurders hun wagen kunnen laden. Vanaf 1 januari 2023 daalt de fiscale aftrekbaarheid naar 150%. Wees er snel bij!
contact

Contacteer ons

Wilt u graag een afspraak op maat of heeft u nog vragen? Aarzel niet en laat u helpen via het contactformulier.